Huis kopen in Maastricht

Wil je een huis kopen in Maastricht? Zie je jezelf wonen in de mooie, historische stad? Helemaal in het zuidelijkste puntje van ons land? Lees dit artikel en kom erachter waarom Maastricht een mooie stad is om in te wonen. Daarnaast lees je meer over de huizenmarkt in de stad en wat er nodig is om in Maastricht een huis te kopen.

Waarom je in de stad Groningen wilt wonen

Maastricht is een hele populaire stad voor zowel bewoning als toerisme. Dat komt door de rijke historie van de stad, de mooie binnenstad met pleintjes en de levendige cultuur. Je vindt er leuke winkels, mooie straatjes en gezellige restaurants waar je lekker kunt eten.

Hou je van wandelen of fietsen? Er zijn genoeg mooie routes voor mensen die houden van wandelen of fietsen in of rondom de stad. Bijvoorbeeld langs de Maas of in het heuvelachtige landschap net buiten de stad.

De bereikbaarheid van Maastricht is uitstekend. Op Maastricht Centraal komen verschillende treinsporen samen. Wil je een keer een uitstapje maken met de auto? Dan ben je zo in België of Duitsland. Breng een bezoekje aan het Belgische Luik of het Duitse Aken.
huis kopen maastricht

De huizenmarkt in Maastricht

Ben je op zoek naar een mooie woning in Maastricht? Dan is het wel handig om te weten hoe de huizenmarkt er in de stad uitziet. Ondanks dat je veel verschillende type woningen vindt, is de huizenmarkt uitdagend. De prijs ligt over het algemeen hoger dan het landelijk gemiddelde. Dat heeft uiteraard te maken met de hoge vraag.

In het centrum van de stad vind je mooie herenhuizen en fraaie appartementen. Maar ook in een van de andere populaire woonwijken vind je karakteristieke huizen, moderne woningen, maar ook villa’s. Populaire woonwijken in Maastricht zijn Wyck, Céramique of het Jekerkwartier.

Huis kopen in Maastricht

Een huis kopen in Maastricht? Bekijk dan welke huizen er beschikbaar zijn. Ben je zelf nog niet erg bekend met de stad? Verdiep je dan in de wijken of delen van de stad waar je jezelf wel ziet wonen. Houd daarbij ook rekening met de faciliteiten in de buurt. Denk aan winkeltjes, een school of andere belangrijke voorzieningen.